maanantai 30. tammikuuta 2012

Pekka Haavisto presidentiksi -tilaisuus Kempeleessä

Kansanedustaja Satu Haapanen ja Rantalakeuden Vihreät (ent. Kempeleen Vihreät) ovat kauppakeskus Zeppelinissä perjantaina 3.2. klo 14-18 kertomassa, miksi Pekka Haavistosta tulee Suomelle erinomainen presidentti. Tervetuloa kuuntelemaan ja kyselemään! Kahvitarjoilu.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/235478483201762/

Rantalakeus-lehdessä 25.1.2012 julkaistu kirjoitus:

Pekka Haavisto – paras presidentiksi

On helppo luetella syitä, miksi Pekka Haavistosta saadaan Suomelle erinomainen presidentti. Ensinnäkin hänellä on vahva tehtävään tarvittava ulko- ja turvallisuuspoliittinen kokemus. Hän on muun muassa toiminut kuusi vuotta YK-tehtävissä kriisialueilla kuten Darfurissa. Hän on luennoinut Helsingin yliopistossa, Nato-koulussa Oberammergaussa ja Bristolin yliopistossa Iso-Britanniassa. Haavisto on ollut myös vierailevana tutkijana Ulkopoliittisessa Instituutissa erityisalueenaan Venäjään liittyvät kysymykset ja uudet turvallisuusuhat. Vuonna 2008 puolustusvoimain komentaja Juhani Kaskeala myönsi Haavistolle sotilasansiomitalin hänen ansioistaan YK-tehtävissä kriisialueilla.

Kun Ulkopolitiikka-lehti vuonna 2009 pyysi neljääkymmentä kotimaista asiantuntijaa nimeämään, keitä he pitävät kansainvälisesti tärkeimpinä suomalaisina vaikuttajina, Pekka Haavisto sijoittui listalla viidenneksi. Tarja Halonen oli listalla kuudentena ja Paavo Lipponen sijalla 12.

Haavisto on myös sisäpolitiikassa kokenut poliitikko. Hän on toiminut useita kausia kansanedustajana, yhden kauden ministerinä ja puolueensa puheenjohtajana. Kotiseudullaan Helsingissä hänet tunnetaan muun muassa siitä, että hän osallistuu joka vuosi Hurstin köyhien joulujuhlan valmisteluun aamupäivällä, ennen kuin media tulee paikalle. Hän tuntee myös kotimaiset ”paimentolaiset”.

Haavistolla on erinomaiset esiintymis- ja vuorovaikutustaidot. Kun muut vielä etsivät sanoja, Haavisto on jo ehtinyt tiivistänyt asian ytimen muutamalla lauseella. Hän kuuntelee kohteliaasti muiden mielipiteet ja pyrkii aina löytämään sovun. On vaikea riidellä, jos Pekka Haavisto on läsnä.

Sen lisäksi, että Haavistolla on maamme korkeimpaan ulkopoliittiseen virkaan vaadittava pätevyys, hänellä on myös kyky kuunnella kadunmiestä. Hän itse sanookin, että presidentin täytyy myös tuntea tavallisen suomalaisen arki: presidenttiin otetaan yhteyttä vaikka missä asiassa. Kun hänen kanssaan keskustelee, hän keskittyy täysin keskustelukumppaninsa kuuntelemiseen, oli tämä kuka tahansa. Hän on aidosti mukava ja hyvä ihminen.

Pekka Haavistoa tukee vaikuttava kansalaisvaltuuskunta, jota johtaa hammaslääketieteen tohtori, professori Helena Ranta, joka tunnetaan maailmalla panoksestaan ihmisoikeusloukkausten tutkinnassa ja uhrien tunnistamisessa. Professori Ranta kertoo tutustuneensa Haavistoon maailman konfliktialueilla ja sanoo luottavansa Haaviston kykyyn toimia Suomen parhaaksi.

Suomi on vähäväkinen, syrjäinen maa ja me tarvitsemme presidentin, jonka avulla maamme saa maailmalla myönteistä huomiota. Pekka Haavisto edustaa suvaitsevaisuutta, keskinäistä kunnioitusta, avoimuutta ja kansainvälisyyttä. Hänen arvomaailmansa pohjaa luonnon itseisarvon ja kanssaeläjien kunnioittamiseen. Siksi minun valintani maamme presidentiksi on Pekka Haavisto.

Paula Pohjanrinne
Kahden lapsen äiti, yrittäjä
Rantalakeuden Vihreiden puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti