maanantai 6. helmikuuta 2012

Vaaleista vaaleihin

Poliitikkojen, eli politiikkaa aktiivisesti harrastavien ja sitä työkseen tekevien ajanlasku kulkee usein vaaleista vaaleihin. Vaalit ovat myös siksi merkittävät, että niille ihmisille, jotka eivät politiikkaa aktiivisesti seuraa, ne ovat hyvä muistutus siitä, että yksi poliitikko tai edes merkittävän kokoinen joukko poliitikkoja ei välttämättä saa aina mitä haluaa, vaikka se olisi kuinka järkevä ja monitahoisesti hyvä asia. Monta kertaa meitä vihreitäkin moititaan siitä, että ette saa mitään aikaseksi, kun ette pystyneet estämään ydinvoimalupia. Me emme olleet yksin päättämässä. Nytkään me "haavistolaiset" emme olleet yksin päättämässä maamme presidentistä, vaan melkoisen iso joukko kansalaisia halusi jotain muuta. Demokratia tarkoittaa enemmistön valtaa.

Kuitenkin yli miljoona ihmistä piti Pekka Haavistoa parhaana presidenttiehdokkaana. Se on melkoinen joukko näin pienessä kansassa. Tulos oli todella hieno, ja ennen kaikkea "Pekka-ilmiön" myötä Suomi harppasi aimon askeleen eteenpäin suvaitsevaisuudessa. Niin moni sellainen, joka vielä syksyllä sanoi, ettei voisi äänestää homoa presidentiksi, teki sen jo ensimmäisellä kierroksella. Siitä kiitos kuuluu ennen kaikkea Pekka Haavistolle itselleen, jonka persoona hurmasi ja vakuutti yli miljoona suomalaista. Tässä kampanjassa oli hienoa olla mukana, se yhdisti niin monenlaisia ihmisiä ja uskon, että se myös muutti meitä: minä itse ainakin olen viime aikoina huomannut suhtautuvani kärsivällisemmin ja huomaavaisemmin muita ihmisiä kohtaan, ja haluan jatkaa sillä tiellä.

Kiitos kaikille kampanjaan osallistuneille, kiitos kaikille Pekka Haavistolle ainokaisen äänensä antaneille ja kiitos ennen kaikkea Pekka Haavistolle, joka väsymättä jaksoi vetää vaalivankkureita ja antoi meille esimerkillään jotain ainutlaatuista ja uutta.

Me Rantalakeuden Vihreät jatkamme tästä preosidentivaalikampanjan antamalla vauhdilla kohti kunnallisvaaleja. Jos olet kiinnostunut toiminnastamme tai haluat kunnallisvaaliehdokkaaksi Kempeleessä, Limingassa, Tyrnävällä, Lumijoella tai Hailuodossa, ota rohkeasti yhteyttä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti