perjantai 14. syyskuuta 2012

Tiedote/Kannanotto 10.9.2012


Ympäristöministeri Ville Niinistö tulee Rantalakeuden Vihreät ry:n vieraaksi perjantaina 14.9. Liminkaan, ravintola Hannu Krankkaan klo 20. Tilaisuudessa yleisöllä on mahdollisuus esittää ministerille kysymyksiä. Musiikista vastaa Operation Majority ja klo 22 ilta jatkuu Krankan karaokella. Tervetuloa!

Vihreiden keskeisin kuntavaaliteema valtakunnallisesti on avoimuuden lisääminen päätöksenteossa, ja se on myös Rantalakeuden Vihreiden keskeisin tavoite tulevalla vaalikaudella. Rantalakeuden Vihreät ry on Vihreä liitto r.p:n paikallisjärjestö, joka asettaa kuntavaaliehdokkaita Kempeleessä, Limingassa, Lumijoella ja Tyrnävällä.

”Vihreiden mielestä avoin päätöksenteko on paras tapa pitää kunta ihmisiä lähellä: palvelut ovat parempia ja ihmisillä on enemmän vaikutusmahdollisuuksia, kun asiakaslautakunnalta kysytään suoraan vaikkapa vammaisten tai diabetesta sairastavien omista tarpeista. Avoin päätöksenteko tarkoittaa myös parempaa kaavoitusta ja ihmisten huomioimista. Avoin päätöksenteko tarkoittaa yksinkertaistettuna yhteisöllisempiä ja reilumpia kuntia, jotka menestyvät.” (Ville Niinistö, 25.8.2012) Se aika, jolloin kunnanvaltuutetut olivat kaikille kuntalaisia tuttuja naapureita ja kaikki valtuutetut tunsivat kaikki kuntalaiset, on Rantalakeuden kuntienkin alueella ohi. Sen vuoksi myös näillä main on lähidemokratian lisäämiseen kiinnitettävä erityistä huomiota. Kuntalaisille on tarjottava tilaisuuksia kokoontua keskustelemaan epämuodollisesti päättäjien kanssa, ja heidän mahdollisuuksiaan vaikuttaa päätöksentekoon on kehitettävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti